Wie zijn wij?

 Dit is een buurtdienst die het resultaat is van een samenwerking tussen de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe en het OCMW. Het Sociaal Loket zet ook verenigingen in de kijker die gespecialiseerd zijn in diverse domeinen en toegankelijk willen zijn voor de burgers.

Het Sociaal Loket is volledig gratis. Deze dienst richt zich tot alle burgers van de gemeente die op zoek zijn naar informatie over onderwerpen die rechtstreeks verband houden met hun dagelijkse leven.

Met dit project streven we ernaar om dicht bij de burgers te staan en naar hen te luisteren. U vindt er steeds iemand die u zal ontvangen en doorverwijzen naar een van onze partners, om u te helpen antwoorden te vinden op uw vragen. Kan geen van onze partners uw vraag beantwoorden? Dan zorgen wij ervoor dat u direct naar de juiste dienst wordt doorverwezen!

Workshops

De workshops zijn informatiesessies waar een maatschappelijk assistent een specifiek thema aan een groep burgers komt voorstellen. Het is dus ook een uitwisselingsruimte!

Permanenties

De permanenties vinden individueel plaats in de kantoren. Een afspraak maken is niet nodig, we hanteren een ticketsysteem volgens een aantal toegekende plaatsen!

Onze laatste informatie

Tickets Artikel 27: voor toegankelijke cultuur!

Tickets Artikel 27: voor toegankelijke cultuur!

Toegang tot cultuur kan vaak moeilijk zijn met een beperkt budget, vooral in tijden van crisis zoals we die recent hebben meegemaakt. Tickets Artikel 27 (die verwijzen naar artikel 27 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens) zijn een initiatief om...

Lees meer
Het Sociaal Loket viert zijn 2e verjaardag!

Het Sociaal Loket viert zijn 2e verjaardag!

Beste burgers, Het Sociaal Loket van Sint-Lambrechts-Woluwe viert op 4 oktober zijn verjaardag! Dit project ten gunste van onze burgers opende exact twee jaar geleden zijn deuren. In de afgelopen twee jaar van avontuur, permanenties en ontmoetingen is het Sociaal...

Lees meer
Huurtoelage: wat is dat?

Huurtoelage: wat is dat?

De huurtoelage is een vorm van financiële bijstand die het mogelijk maakt om een deel van de huur te dekken in afwachting van de toekenning van een sociale woning. Het bedrag varieert van € 130,26 tot € 173,67 afhankelijk van uw gezinssituatie en wordt verhoogd in...

Lees meer