Toegang tot cultuur kan vaak moeilijk zijn met een beperkt budget, vooral in tijden van crisis zoals we die recent hebben meegemaakt. Tickets Artikel 27 (die verwijzen naar artikel 27 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens) zijn een initiatief om cultuur toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen.

De tickets kunnen worden ingewisseld voor zitplaatsen bij een groot aantal culturele partners (theaters, musea, tentoonstellingen, bepaalde bioscopen, enz.) voor het zeer schappelijke bedrag van €1,25. Deze tickets zijn elke maand beperkt verkrijgbaar (maximaal 2 per persoon).

Hoe komt u aan de tickets? Als u een begunstigde van het OCMW bent met een actief dossier, kunt u rechtstreeks naar het sociaal loket gaan voor meer informatie, aangezien het OCMW toegang heeft tot een bepaald aantal tickets voor zijn begunstigden. Alle anderen kunnen terecht op https://bruxelles.article27.be voor informatie over alle partners die u kunnen helpen om toegang te krijgen tot deze tickets (als u in Sint-Lambrechts-Woluwe woont, neem dan contact op met de vzw Wolu-Services, die u kan helpen).